"Kincs-Ő"

"Kincs-Ő"

a Csecsemők és az Eltérő Fejlődésű Gyermekek Fejlesztését és
Gyógyítását Támogató Alapítvány

1012 Budapest Kuny Domokos u. 4/D. fsz. 4.

Tel.: 061-9509235
Mobil: 0630-5295413

Email: kincsoalapitvany@t-online.hu
Számlaszám: K&H Bank (Kereskedelmi és Hitelbank Rt.) 10201006-50270064
Adószám: 18117479-1-41

A 2005-ben alakuló Alapítványunk az eltérő fejlődésű gyermekek fejlesztését, terápiás megsegítését és családjuk, a velük foglalkozó pedagógusok és szakemberek felkészítését tűzte ki célul. Mivel szoros kapcsolatban állunk pszichiátriai és neurológiai kórházi osztályokkal, a hozzánk kerülők általában organikus érintettségű, de ép értelmű, bizonyos terület(ek)en akadályozott fejlődésű gyermekek. Szerencsére ma már a védőnők, a körzeti orvosok, és a szülők egyaránt érzik a harmonikus fejlődés fontosságát, és, ha problémát észlelnek, szakemberhez fordulnak. Gondozottjaink közül legtöbb a kommunikáció, vagy nyelvi zavarral élő kisded, kisgyermek. Az eltérő fejlődésű gyermekek fejlesztésénél mindig komplex terápiás ellátásban gondolkodunk.

Alapítványunk, tevékenységünk közhasznú.

Milyen problémáknál lehetünk a segítségükre?
  • nyelvfejlődési elmaradásnál
  • megkésett beszédfejlődéskor
  • mozgáskoordinációs zavaroknál
  • pszichomotoros eltéréseknél
  • viselkedési zavaroknál
  • gondolkodási készség fejlődésének elmaradásakor
  • étkezési, alvási, szobatisztasággal kapcsolatos problémáknál
Szakembereink készséggel állnak az Önök rendelkezésére!

Az Alapítvány céljai:

• Egészségmegőrzés, egészségügyi rehabilitációs tevékenység keretében: az eltérő fejlődésű gyermekek terápiája tervszerűen felállított program szerint, mely egy komplex diagnosztikai vizsgálat alapján pszichés, ill. gyógypedagógiai gondozást, valamint különböző terápiás szolgáltatásokat foglal magába. Cél: az agyfejlődés legfogékonyabb időszakát kihasználva a gyermekek fejlődésének elősegítése, a bennük lévő ép funkciók kibontása.

• Szociális tevékenység keretében: az eltérő fejlődésű gyermekeket nevelő családok mindennapjaiban való segítségnyújtás, tanácsadás, információkkal való ellátás.

• Kutatási és tudományos tevékenység keretében: a fejlődési elmaradásokkal, azok neurológiai, neuropszichológiai, mentális és szociális problémáival, valamint az agy működészavarával kapcsolatos kutatómunka szervezése és végzése.

• Nevelési, oktatási és ismeretterjesztési tevékenység keretében: a gyermekek fejlődési szintjének felmérése, pedagógiai pszichológiai tanácsadás, egyéni és csoportos fejlesztés. Védőnők, óvodapedagógusok, bölcsődei dolgozók továbbképzésében részvétel, orvosi gyógypedagógiai szakmai fórumokon ismeretbővítő előadások az új fejlesztő, vizsgáló és terápiás módszerekről és kutatási eredményekről.

Kiemelt céljaink:

1. Kutatás